Kako nastaje lijek Detralex?

Priča o Detralexu počinje s malim nezrelim narančama, koje se ubiraju posebno za nas u četiri dijela svijeta. Naranče se obrađuju prema posebnom postupku, a rezultat je precizno dozirana flavonoidna frakcija.

Plantaže narandži

Biološka raspoloživost lijeka je poboljšana uz pomoć najsavremenije tehnologije za supersoničnu mikronizaciju. Većina naranči koje koristimo uzgaja se u voćnjacima u Španiji, Maroku, Kini i Meksiku, gdje su klimatski uvjeti povoljni. Za dobivanje kvalitetnog aktivnog sastojka potrebno je mnogo koraka:

PRIKUPLJANJE PLODOVA

Iz svakog cvijeta naranče razvijaju se četiri ili pet naranči od kojih dozrijeva samo jedna. Ostale tri ili četiri nezrele naranče koje padaju sa stabla bogate su hesperidinom i zato se beru. drveće. Koristimo nekoliko vrsta slatkih naranči.

• Valencia (Citrus sinensis)
• Tangerina (Citrus tangerina)
• Navel (Citrus navel) …

Male nezrele narandže

SUŠENJE

Narandže se suše na otvorenom, na suncu, tokom dvije sedmice.

MLJEVENJE

Osušene naranče se melju, a zatim se vrši ekstrakcija hesperidina u obliku praha. Prašina se zatim šalje u našu proizvodnu jedinicu Baclair u provinciji Normandy (Francuska). 

NASTANEK ORIGINALNOG LIJEKA UČINKOVITE, MIKRONIZIRANE PREČIŠČENE FLAVONOIDNE FRAKCIJE

Flavonoidna frakcija Detralex sadrži 90% diosmina, a preostalih 10% je precizno odmjerena formula flavonoida koja sadrži razne flavonoide.

Za uklanjanje nečistoća koriste se različite faze PREČIŠČIVANJA i dobivanje visokokvalitetne pročišćene frakcije flavonoida. Flavonoidna frakcija se potom SUŠI i čuva u posebnim posudama, gdje čeka proces mikronizacije.

Princip mikronizacije temelji se na stvaranju sudara između čestica, koji nastaju zbog upotrebe zračnih mlaznica koji djeluju gotovo nadzvučnim brzinama. Čestice se nekoliko puta sudaraju i raspadaju, pa se njihova prosječna veličina smanjuje na manje od 2 μm.

Mikronizirani flavonoidni dijelovi

Nemikronizirani flavonoidni dijelovi

OD MIKRONIZIRANE PREČIŠČENE FLAVONOIDNE FRAKCIJE DO TABLETE DETRALEX-a.

Detralex filmom obložene tablete

Potrebno je šest koraka za pretvaranje mikronizirane pročišćene frakcije flavonoida u tablete Detralex: granulacija, tabletiranje, filmski premaz, termičko zagrijavanje, pakiranje u kutije, pakiranje u kartone. Svih šest koraka odvija se u našoj proizvodnoj jedinici u Gidyju.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.